Základní vybavení
Barová lžička
Barová lžička se používá pro míchání a vrstvení nápojů. Délka lžičky je přes 20 cm, takže s ní jednoduše dosáhnete na dno sklenice.
Otvírák na konzervy
Elektrické nebo čistě mechanické zařízení se kterým snadno otevřete jakoukoliv konzervu.
Mixer
Mixer je vícerychlostní elektrické zařízení. S jeho pomocí můžete smíchat všechny ingredience dohromady. Hlavní část tvoří skleněná nádoba. Mixovací břity jsou z nerezové oceli. Víko musí dobře těsnit.
Nádoba na led
Nádoba může být vyrobena z kovu, skla nebo plastu. Používá se taky pro dlouhodobé skladování ledu. Proto je důležité aby odolávala pachům. Některé modely mohou být termoizolační.
Naběračka na led
Širší kovová nebo plastová naběračka, pro snadnější manipulaci s ledem.
Nůž a krájecí prkýnko
Krájecí prkénko a nůž jsou určeny ke zpracování ovoce a zeleniny.
Odměrka
Kovové nebo skleněné odměrky o objemu 1.5 cl, 2 cl a 4 cl pro přesné odměření ingrediencí.
Míchací sklenice
Převážně tlustostěnná nádoba o objemu 500 ml až 1000 ml. Může být opatřena ryskou.
Drtítko
Nástroj používaný jako palička nebo drtič na ovoce, byliny nebo koření, aby se uvolnila jejich chuť.
Šejkr
Speciální láhev o objemu 300 ml až 700 ml pro ruční míchání nápojů. Vyrobená z kovu nebo skla. Může mít různou konstrukci (Boston, Cobbler, French) - některé mohou obsahovat sítko a odměrku.
Nalévací násada
Nalévací násada (nebo nos) je malé udělátko pro snadnější nalévání (dávkování) nápoje přímo z lahve.
Sítko
Speciálně navržený filtr, který brání pevném částicím v tom aby se dostaly do sklenice.
Míchadlo
Míchadla jsou někdy podávané s pitím, takže je spotřebitel může použít k míchání nebo k vytáhnutí ovoce ze sklenice.
Brčka
Brčka jsou podávány s long drinky. Průměr závisí úměrně na hustotě nápoje.
Tác
Mělká platforma určená pro přenášení nápojů.
Servírovací nůž
S tímto nožem snadno otevřete jakoukoliv lahev nebo sundáte vinětu.